SEMINAR JELAJAH MALAYSIA 2010

KHILAFAH ATAS MANHAJ KENABIAN – JANJI ALLAH DAN RASULNYA

"Di tengah-tengah kalian terdapat zaman kenabian, atas izin Allah ia tetap ada. Lalu Dia akan mengangkatnya jika Dia berkehendak mengangkatnya. Kemudian akan ada Khilafah yang mengikuti manhaj kenabian. Ia ada dan atas izin Allah ia akan tetap ada. Lalu Dia akan mengangkatnya jika Dia berkehendak mengangkatnya. Kemudian akan ada kekuasaan (kerajaan) yang zalim; ia juga ada dan atas izin Allah ia akan tetap ada. Lalu Dia akan mengangkatnya jika Dia berkehendak mengangkatnya. Kemudian akan ada kekuasaan (kerajaan) diktator yang menyengsarakan; ia juga ada dan atas izin Alah akan tetap ada. Selanjutnya akan ada kembali Khilafah yang mengikuti manhaj kenabian." Beliau kemudiannya diam. [HR Ahmad dan al-Bazar]

SIAPA JEBBAT

My photo
Siapa ana??? Ana bukanlah hero filem cinta, bukan juga hero filem hollywood mahupun bollywood. Ana hanyalah seorang hamba Allah... Ana adalah umat Muhammad S.A.W... Bagaimana pula dengan anta...??? Masih kabur??? Mari bersama-sama dengan ana menuju ke sebuah negara yang bergelar Daulah Khilafah. InsyaAllah... Pandangan/kritikan/nasihat dialukan. Pastikan subject email anta mengikut tajuk yang hendak di kemukakan dan Email ke : jebbat@gmail.com

JERITAN ANAK PALESTINA

Inilah jeritan anak-anak kaum muslimin. Pemimpin Islam hanya mengaku mereka saudara namun tidak pernah membantu mereka ketika mereka memerlukan. Ayat paling popular dalah "kita akan hantar pasukan pengaman selepas perang".

Pemimpin Islam seluruh dunia langsung tiada kekuatan. Pemimpin Islam seluruh dunia hanya pandai berkata-kata. Pemimpin Islam yang mengaku memimpin negara yang kononnya negara Islam hanya duduk di dalam kemewahan tanpa mempedulikan kaum muslimin sekelilingnya.

Ketahuilah kaum muslimin, selagi tiada Khalifah dan manusia hanya berhukum kepada hukum manusia selagi itu kaum muslimin dihina.


Sertai kami menuju daulah Khilafah.

0 comments:

 
© Copyright by Dunia Menuju Daulah Khilafah  |  Template by Blogspot tutorial